top of page

Balık Sofrası Mezeleri

Updated: Jul 21, 2022

Balık sezonunun da açılmasıyla birlikte sofrada yerini alan balıkları sizin için hazırladığımız balık sofrası mezeleri ile taçlandırmaya ne dersiniz? Balıklarınızı pişirmeye başlamadan önce sofranızı renklendirecek salataları ve mezeleri yapmaya başlayalım öyleyse.


Mezeler, sofralarımız için ayrı bir yeri olan ve Türk mutfağında balıktan önce tüketilmesi gereken vazgeçilmez yiyecek grubunu oluşturur. Avrupa mutfağında ise ordövr olarak adlandırılan mezeler, genellikle ana yemekten önce aperatif olarak soğuklar veya sıcaklar olarak servis edilir. Karnınızı doyurmaktan ziyade sizleri, sonrasında gelecek olan ana yemeğe hazırlamak, göz ve damak zevklerinize hitap etmek ve sohbetlerinize hoş bir tat katmak için masada küçük porsiyonlar halinde lakin birbirinden farklı bol çeşitte yerlerini alırlar.


Trakya, Ege ve Akdeniz’in ve çeşitli ülkelerin mezelerini bir araya getirip sofranızda şölen yaratmanız mümkün. 3 tarafı denizlerle çevrili ve yemek kültürü açısından en zengin coğrafyalardan biri olan ülkemizde birbirinden çeşitli balık türleri de bulunuyor.

Kış mevsiminde yapılacak olan balığın yanına kışın temin etmesi kolay olan humus, fava, acılı ezme, patlıcan salatası gibi mezelere yer vermeniz doğru tercih olabilir. Yaz mevsiminde ise yoğurtlu, sarımsaklı ve zeytinyağlı semizotu tercih etmek de oldukça doğru tercih olacaktır. Sunmare Alkolsüz Balık restoranı olarak 4 mevsim önerebileceğimiz ve sizlerin en çok tercih ettiği mezeleri sıralamak gerekirse:

Fava (Balık Ezmesi): Balık yemeğinizi taçlandıracak olan fava bakladan yapılan lezzetli bir mezedir.

Humus: Balık sofralarının olmazsa olmazlarından olan humus haşlanmış nohutun birkaç işlemden geçmesiyle oluşan lezzetli mezelerden birisidir.

Acılı Ezme: Özellikle fırın balıklarının yanına yakışan acılı ezme kızarmış ekmek eşliğinde balığın yanına çok yakışan mezeler arasında yerini alıyor.

Atom: Kurutulmuş Arnavut biberinin yoğurt ve sosla karışımıyla unutulmayacak bir meze olan Atom, balığın yanında olmazsa olmaz denen mezeler arasındadır.

Girit Ezmesi: Yunan mutfağından sofralarımıza ulaşan bu meze ceviz, peynir ve sarımsağın uyumuyla sofralarınıza renk katacaktır.

Köpoğlu Mezesi: Trakya ile özdeşleşen bu Köpoğlu mezesi patlıcan, biber, domates ve sebzelerin eşsiz birleşimiyle sofralarınızda yerini alır.

Levrek Marin: Balık sofralarının olmazsa olmazlarından olan levrek marin evde kolaylıkla yapılan mezeler arasında.

Börülce: Besleyiciliği ve faydalarıyla bilinen börülce, balık sofrası keyfinize oldukça yakışan diğer bir meze çeşididir.

Hibeş: Antalya yöresinden sofralarımıza ulaşan hibeş, tahinin limon, sarımsak, tuz, kimyon ve karabiber ile uyumuyla hazırlanan lezzetli mezelerimizden birisidir.

Muhammara: Hem pratik hem lezzetli mezeler arasında yerini alan muhammara, balık sofralarını renklendirmek için sık tercih edilen mezeler arasında.

Çok zahmet ve özen isteyen mezeler, seçkin aşçılarımızın lezzetlerini yansıttığı küçük sunumlarımız ile masanızı ve sohbetlerinizi şenlendirecek olan mezelerimizi ana yemeklerinizden önce tercih etmeyi unutmayın. Sunmare Balık Restoranı olarak 40’dan fazla balık sofrası mezesi ile balık sofralarınızı lezzetlendirmeye devam ediyoruz. Bizi tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Afiyet olsun.




5,957 views0 comments
bottom of page